در جهاد دانشگاهی هرمزگان؛
نشست "مشکلات و معضلات نشریات دانشجویی" برگزار شد
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی هرمزگان، عضو مجمع روحانیون مبارز در استان هرمزگان در این نشست با بیان اینکه 99.5 درصد مطالب و سخنان مطرح شده در فضای مجازی بدون منبع عنوان می شود، افزود: باید مطالب عنوان شده دارای پشتوانه فکری باشد.
حجتالاسلام عباس فضلی با اشاره به اینکه فرهنگ شفاهی سبب عدم خرد در گفتن و مکتوب شدن می شود، تصریح کرد: در فرهنگ شفاهی افراد جای منابع را گرفته است و مانع بروز اندیشه ها می شود.
عضو مجمع روحانیون مبارز در استان هرمزگان با بیان اینکه همه چیز در فرهنگ شفاهی در سطح مردمی باقی می ماند، اضافه کرد: در حال حاضر دچار بحران فرهنگ شفاهی هستیم و برای عبور از این وضعیت راه و چاره ای برای عبور از بحران نداریم جز خواندن کتاب.
وی با اشاره به اینکه دانشجویی که فعالیت سیاسی می کند، باید کتاب سیاسی و دانشجویی که فعالیت اجتماعی می کند باید کتاب اجتماعی بخواند، عنوان کرد: نباید افراد تنها به اندیشه خود اکتفا کنند بلکه باید مطالعات خود را بالا ببرند.
همچنین یک فعال رسانه ای در این نشست با بیان اینکه باید به این موضوع بیندیشیم که آیا دانشجویان مطالبه گر خوبی بوده اند یا خیر، افزود: فضای مجازی و روزنامه نگاری آنلاین در گسترش است اما این بدان معنی نیست که که روزنامه مکتوب از بین می رود.
سید علی علوی با اشاره به اینکه روزنامه مکتوب سبب ماندگاری اسناد تاریخی می شود، اظهار کرد: همانطور که امروز شاهد هستیم عکس های قدیمی در آلبوم ها به ماندگار باقیمانده اما عکس های بر روی گوشی همراه یا دیجیتال ممکن است پاک شود، روزنامه هم همچنی حکمی دارد و وجودش سبب تاریخ نگاری می شود.
وی با بیان اینکه برای آغاز فعالیت نشریه دانشجویی یک تیم تشکیل می شود که اغلب نه آموزش دیده و نه تخصص رسانه ای دارند، عنوان کرد: هر نشریه دانشجویی دارای دو سردبیر است، نخست سردبیر محتوایی دیگر سردبیر گرافیکی.
علوی با اشاره به اینکه نشریات دانشجویی استان هرمزگان حرکت واحد ندارند، تصریح کرد: پیشنهاد می کنم نشریات دانشجویی استان هرمزگان، اتحادیه واحدی را تشکیل دهند تا بتوانند هم از حقوق خود مطلع شده و هم به یکدیگر کمک کنند.
این فعال رسانه ای با بیان اینکه ایجاد دکه نشریاتی در دانشگاه ها و استفاده از ابزارهایی برای جذب مخاطب از دیگر پیشنهاداتی است که می تواند به میزان تأثیرگذاری نشریات دانشجویی موثر باشد، ابراز کرد: نشریات دانشجویی باید صدای دانشجو باشد و بتواند پلی میان دانشجو و مسئولان دانشگاه باشد.
وی در پایان گفت: واقعیت افزوده اکنون مطلبی پذیرفتنی است مانند فیلم که می تواند به مصاحبه الصاق شده و و بر تثیرگذاری مطالب بیفزاید.
یک فعال مطبوعاتی در این نشست با بیان اینکه نوع تولید محتوا از رسانه های سنتی تا امروز بسیار تغییر کرده است، افزود: سرعت انتشار اخبار اکنون به کسر ثانیه است و دیگر خبرنگاران لحظه ای اخبار را انتشار می کنند.
جهانگیر سایانی با اشاره به اینکه در بحث نشریات دانشجویی با بعد دیگری به فعالیت می پردازند، اظهار کرد: تفسیر و تحلیل محتوا از مهمترین اقداماتی است که نشریات دانشجویی باید به آن مبادرت بورزند.
وی با بیان اینکه در دنیای کنونی نیاز به انتشار اسناد تاریخی نیست، عنوان کرد: امروز ابزار بروزتری برای ذخیره اسناد و تمامی مطالب مورد نیاز مانند فضای ابری وجود دارد و دیگر نیازی به روزنامه برای ثبت اسناد نیست.
سایانی با اشاره به اینکه رسانه ها امروز به سمت مجازی شدن پیش می روند، بیان کرد: روزنامه های حرفه ای امروزه به سمت ایجاد صفحات وب رفته اند و فعالیت مجازی دارند و توانسته اند فعالیتهای خوب و برجسته ای نشان دهند.
به گزارش ایسنا، در این نشست سید حمید آکیده(مدیر خانه نشریات دانشگاه هرمزگان)، محمد اکبری(مدیر خانه نشریات دانشگاه علوم پزشکی)، محمد ملاحی(نماینده نشریات دانشگاه فرهنگیان)، فرشاد سرلک(نماینده نشریه سیاهه از دانشگاه علوم پزشکی)، حاجیان(نماینده نشریات دانشگاه آزاد اسلامی)، قنبرپور( نماینده نشریات دانشگاه پیام نور) و محمد خواجه احمدی( نماینده نشریه گویش از انجمن اسلامی دانشگاه هرمزگان) در خصوص مسائل و مشکلات نشریه دانشجویی به ایراد سخنانی پرداختند.
نظر شما :