رییس جهاددانشگاهی هرمزگان در بازدید از روزنامه دریا:

آموزش نقش مهمی در برطرف کردن مشکلات اشتغال دارد

۲۲ مرداد ۱۴۰۱ | ۱۴:۳۸ کد : ۴۷۴۸۹ تاپ خبر عمومی
آموزش نقش مهمی در برطرف کردن مشکلات اشتغال دارد

وحید دلپسند رئیس جهاددانشگاهی استان هرمزگان به همراه سیدمحمد میرحسینی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان از دفتر روزنامه دریا بازدید و با یعقوب دبیری‌نژاد مدیرمسئول روزنامه دریا گفتگو کردند.

رئیس جهاد دانشگاهی هرمزگان در این بازدید گفت: روزنامه دریا در سال‌ها فعالیت خود نشان داده است که یک روزنامه پیشرو و دغدغه‌مند است.

وحید دلپسند افزود: روزنامه دریا از روزنامه‌هایی است که سعی کرده است به مسائل به صورت عمقی نگاه کرده و سطحی کار نکند و وارد جریان‌های سیاسی مختلف که آفت رسانه‌هاست نشود و همیشه به کار اصلی و رسالت خبری خود پرداخته است.دلپسند عنوان کرد: همه رسانه‌های استان هرمزگان تاکنون تلاش کردند که به مشی رسانه‌ای خود عمل کنند و روزنامه دریا نیز در این زمینه به خوبی عمل کرده است.

وی با اشاره به سخت بودن انتشار نسخه چاپی روزنامه‌ها در شرایط فعلی عنوان کرد: با وجود رسانه‌های دیجیتال و فضای مجازی روزنامه‌های استان باید به سمتی حرکت کنند که بتوانند از این ظرفیت نیز بهره خوبی ببرند.

دلپسند با اشاره به اینکه در استان رسانه‌ای را می خواهیم که بتواند چهره استان هرمزگان را در سطح ملی و بین الملل به تصویر بکشد خاطرنشان کرد: روزنامه دریا در این زمینه می‌تواند پیشرو بوده و فعالیت‌های خوبی از خود نشان دهد.

وی جهاددانشگاهی را بازویی برای دولت‌ها عنوان کرد و گفت: جهاددانشگاهی می‌تواند اتکا به توان و نوآوری های داخلی را به تصویر بکشد.رییس جهاددانشگاهی هرمزگان اضافه کرد: با توجه به اینکه کشور ایران در شرایط تحریمی قرار دارد، استفاده از ظرفیت و توان داخلی می‌تواند برای دستگاه‌های مختلف صرفه اقتصادی بهتری داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه صنایع تمایل دارند کار ارزان وارد کنند عنوان کرد: اگر شرایط غیرتحریمی باشد اتکا به توان داخلی کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد اما با توجه به اینکه اکنون ما در شرایط تحریم قرار داریم اتکا و توجه به توان داخلی می‌تواند راهگشای کارهای ما باشد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در چند سال اخیر جهاد دانشگاهی امکان بروز و ظهور بهتری برای کمک به دولت ها داشته و بازویی خوبی برای دولت ها بوده است و این نهاد باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

وی اظهارکرد: استفاده اجباری از توانمندی داخلی نمی‌تواند بازخورد خوبی داشته باشد بلکه باید استفاده از ظرفیت و توان داخلی به باور و انتخاب اول مسئولان تبدیل شود.

دلپسند ادامه داد: در دولت فعلی که نگاه ویژه ای به توان و ظرفیت داخلی دارد امیدوار هستیم که جهاددانشگاهی را در کنار خود ببیند و از ظرفیت‌های آن استفاده نماید.

رییس جهاددانشگاهی هرمزگان خاطرنشان کرد: در استان هرمزگان در مسائل مختلفی ورود کردیم که از جمله آن می‌توان به بحث فناوری های آب‌شیرین‌کن‌ها و مزارع پرورش میگو و استفاده از بازیافت پسماند فاضلاب اشاره کرد.

وی به فناوری‌های استفاده شده در آب‌شیرین‌کن‌ها اشاره کرد و اظهار داشت برخی از فناوری ها و قطعات آب‌شیرین‌کن‌ها متکی به خارج از کشور است و ما این آمادگی را داریم که در این زمینه ورود کرده و وابستگی صنعت آب‌شیرین‌کن به دانش و فناوری خارجی را برطرف کرده و آنها را بومی سازی کنیم.

دلپسند به مزارع پرورش میگو اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۵۰ درصد از مزارع پرورش میگو در استان فعال هستند که میانگین تولید آنها نیز بسیار پایین‌تر از میانگین استانداردها است و در این زمینه نیز آمادگی داریم فناوری‌های مورد نیاز برای افزایش میزان تولید محصول را ارائه نماییم.

وی ادامه داد: مدیریت بهره‌وری مزارع پرورش میگو به شکل سنتی انجام می‌شود و نیاز است که این روش‌ها، جدید و مدرن شود. همچنین فرمول تهیه خوراک این مزارع با مشکلاتی مواجه است که برای تکمیل چرخه تولید آن نیز ما آمادگی داریم فعالیت‌های تحقیقاتی و تولیدی را انجام دهیم.

این مسئول با اشاره به اینکه آموزش نقش مهمی در برطرف کردن مشکلات اشتغال دارد خاطرنشان کرد: در سال گذشته دو واحد آموزشی با همکاری نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در منطقه یک و جاسک برای پوشش نیازهای آموزشی خانواده‌های کارکنان نیروی دریایی راه اندازی شد.

وی خاطرنشان کرد: در جاسک نیز این آمادگی را داریم که علاوه بر خانواده‌های کارکنان، سایر متقاضیان نیز از آموزش‌های جهاددانشگاهی بهره مند شوند.

رییس جهاددانشگاهی هرمزگان یکی از مشکلات موجود در زمینه اشتغال استان را عدم تطابق نیازهای استان با رشته‌‎های تدریسی در دانشگاه‌های استان اعلام کرد و گفت: زمانی که تصمیمی برای راه‌اندازی یک صنعت در استان گرفته می‌شود باید هم‌زمان دانشگاه‌های استان رشته‌های مورد نیاز برای این صنایع را در دانشگاه ها تدریس کرده و افراد و نیروهای مورد نیاز این صنایع را آماده نمایند.

وی درباره مشاغل خانگی نیز عنوان کرد: از یک سال و نیم گذشته جهاددانشگاهی به عنوان مرکز پایلوت در سراسر کشور مسئولیت اشتغال ۵۰ هزار نفر در زمینه مشاغل خانگی را برعهده گرفت و این تعداد برای استان هرمزگان ۲هزار و دویست نفر بوده است.

دلپسند افزود: تا مرحله تولید و راه‌اندازی کارگاه، تولیدکنندگان مشکلی ندارند و چالش اصلی آنها از زمان اتصال به بازار و عرضه محصولات خود شروع می‌شود.

وی یکی از مهمترین دلایل عدم عرضه این محصولات را نبوده نمایشگاه دائمی یا فصلی در استان عنوان کرد و گفت: اگر می‌خواهیم مشاغل خانگی در استان فعال شده و بازخورد خوبی داشته باشد باید بازارهای فروش محصولات آنها نیز دیده شود.

وی از پروسه دریافت مجوزهای مشاغل خانگی به ویژه در زمینه بهداشتی انتقاد و عنوان کرد: گاهی دیده می‌شود که پروسه دریافت مجوزهای بهداشتی بسیار زمان‌بر بوده و سخت‌گیری‌های بیش از حدی نیز انجام می‌شود تا کار دست نیافتنی شود.

وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی در زمینه مشاغل خانگی فعالیت‌های خوبی انجام داده‌است اظهارکرد: مشکلاتی که در این زمینه وجود دارد برای ما ملموس‌تر است و می‌دانیم افرادی که در این زمینه فعالیت می‌کنند با چه مشکلاتی روبرو هستند.وی با اشاره به اینکه دستگاه های مختلفی در زمینه مشاغل خانگی فعالیت دارند خاطرنشان کرد: وجود دستگاه‌های مختلف برای ایجاد مشاغل خانگی مشکلاتی را دربردارد به همین دلیل قرار است طرح توسعه مشاغل خانگی به عهده جهاددانشگاهی قرار گیرد که این امر می‌تواند کمک بسیار بزرگی به افرادی باشد که می خواهند در این زمینه فعالیت نمایند.

در ادامه مدیرمسئول روزنامه دریا با تقدیر از حضور مسئولان جهاد دانشگاهی در دفتر این روزنامه گفت: مجموعه جهاددانشگاهی تاکنون فعالیت‌های بسیار خوب و امیدوارکننده‌ای انجام داده است.یعقوب دبیری‌نژاد افزود: رشته‌ها و دوره‌هایی که در جهاددانشگاهی برگزار می‌شود کاربردی است که می‌تواند به اشتغال استان کمک بسیار خوبی نماید.

دبیری‌نژاد خاطرنشان کرد: افرادی که در این دوره‌ها و رشته‌ها شرکت می‌کنند اندوخته خوبی برای اشتغال دارند.وی عنوان کرد: یکی از مشکلاتی که در استان هرمزگان وجود دارد این است که آموزش‌هایی که در دانشگاه ها ارائه می شود با نیاز جامعه همخوانی ندارد و به رشته‌های مورد نیاز استان در دانشگاه ها پرداخته نشده است که این چالش بزرگ برای افراد تحصیل کرده استان است.

وی در پایان گفت: باید در جوامع دانشگاهی استان برای رشته‌های مورد نیاز استان نیازسنجی انجام شود تا بازدهی بهتری داشته باشد.

کلیدواژه‌ها: استان استان هرمزگان استان رشته جهاددانشگاهی رییس جهاددانشگاهی جهاددانشگاهی هرمزگان زمینه زمینه مشاغل زمینه مشاغل خانگی روزنامه


نظر شما :