اجرای طرح ملی توسعه مشاغل خانگی موجب گسترش بازار کسب و کار می شود
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی، صدیقه مظفر در جلسه با پیشرانهای حوزه تراشکاری صدف و بافندگی الیاف چوبی در هرمزگان برای توسعه مشاغل خانگی و شبکهسازی و افزایش همکاری بین فعالین، بیان کرد: همواره یکی از دغدغههای اصلی جوانان، یافتن شغل مناسب و مرتبط با رشته تحصیلی است، از طرف دیگر، یکی از بزرگترین و اصلیترین مشکلات صنایع و بنگاههای اقتصادی کشور، تأمین نیروی انسانی با مهارت کافی است، چرا که مسیر ارتباط مناسبی بین افراد جویای کار و کارفرمایان وجود ندارد و بیشتر کارفرمایان به روشهای متداول قدیمی به تأمین نیروی انسانی خود میپردازند.
سرپرست معاونت فنآوری مرکز رشد جهاد دانشگاهی اضافه کرد: یکی از روشهایی که امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا معمول است، برگزاری نمایشگاههای کار در دانشگاهها به منظور ملاقات و ارتباط مستقیم کارفرمایان و کارجویان است تا از این فرصت برای شناخت و ارزیابی یکدیگر بهره ببرند.
وی مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در ادامه به تشریح طرح ملی مشاغل خانگی پرداخت و گفت: با آموزشها و مشاورههای در نظر گرفتهشده، به گسترش بازار کسبوکار تولیدکنندگان بزرگ کمک میشود که ازجمله این آموزشها میتوان به وبینارهای برندسازی، استانداردسازی و خلق ایده و موارد مشابه اشاره کرد .
مدیر اجرایی طرح ملی توسعه مشاغل خانگی افزود: توصیه ما به کسانی که میخواهند علاوه بر بازار داخل، بازار خارج را هم در دست بگیرند، این است که علمی پیش بروند و برای دستیابی به بازار کشورهای خارجی با متدهای روز دنیا حرکت کنند.
مظفر بابیان اینکه در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی تعهدات متقابلی بین پیشران و جهاد دانشگاهی بهعنوان مجری طرح وجود دارد تا بتوان درنهایت متقاضیان را حمایت کرد، گفت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی با کارفرمایی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که علاقهمندان به فعالیت در این حوزه، با داشتن حداقل سن ۱۸ سال، بومی بودن در استان محل تقاضا، عدم اشتغال تماموقت و نداشتن بیمه کارفرمایی (افرادی که بیمه خویشفرمایی، بیمه روستایی و بیمه عشایری دارند منعی در ثبتنام ندارند.) در این طرح شرکت کردهاند.
این مقام مسئول گفت: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی در قالب تفاهمنامه مشترک بین معاونت اشتغال و کارآفرینی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاد دانشگاهی کشور اجرایی میشود، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کارفرما و ناظر بر اجرای طرح در استان و جهاد دانشگاهی مجری آن است.
گفتنی است، در این جلسه پیشران به شرح مختصری از روند کاری خویش در دوران کرونا و قبل از کرونا پرداخت و گفت: صدفی که در سواحل دریاها پیدا میشود یک بلوره نیست اما از قرنها پیش در ساخت جواهرات مورد استفاده قرار میگرفته به طوری که امروزه مصارف زیادی در صنایع لاستیکسازی، شیشه، سرامیک، رنگ، لولههای پلیاتیلن، داروئی و حتی نوع آهکی آن کاربرد زیادی در تغذیه دام و طیور دارد.
این هنرمند صنایعدستی هرمزگان که مشتریانی از دیگر استانها و دارد میافزاید: روزگاری ما از صدای خشخش صدفها زیر پایمان در سواحل ماسهای شمال و جنوب کشور لذت میبردیم ولی امروز به واسطه فروش آن و امرار معاش برای خانواده لذت میبریم.
نظر شما :