اختتامیه دوره های آموزشی راهنمای بلد محلی و مدیریت اقامتگاه بوم گردی در جزیره هرمز
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی هرمزگان، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هرمزگان در مراسم آغاز به کار رشته راهنمای گردشگری در هنرستان کاردانش غدیرخم جزیره هرمز، افزود: امروز برای سرمایهگذاری باید بستر فراهم باشد تا سرمایهگذار دچار مشکل نشود، در آموزشوپرورش نیز این بستر فراهم بود.
رضا برومند ادامه داد: یک مجموعهی عظیم، نیروی کارآمد و پرتوان در آموزشوپرورش وجود داشت، نگاه آنان نگاه حرکت بود اما در دستگاههای دیگر متأسفانه این موضوع نیست؛ اگر بخواهیم آموزش دهیم باید نیازسنجی صورت بگیرد که خوشبختانه این بسترها در حال مهیا شدن است و تا پایان سال اتفاقات بسیار خوبی رخ خواهد داد.
برومند با اشاره به اینکه توسعه قالب پدیر نیست بلکه خلاقیت و استفاده از ظرفیت میخواهد، اضافه کرد: ما در دستگاههای اجرایی دست و پای خود را بسته و حرکت نکردهایم، هنوز متأسفانه مدیران ما درگیر مسائل قومی و سیاسی و جناحی هستند که این موضوع به رشد ختم نمیشود، اگر احساس کردیم کاری کردیم احساس کمال است.
وی ادامه داد: اگر در جایی درب را بستند باید آن را باز کنیم، مانع گذاشتند مانع را برداریم تا حرکت کرده و رشد کنیم.
راهاندازی رشته بورس برای اولین بار در بندرعباس
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزشوپرورش استان هرمزگان نیز در این مراسم گفت: یکی از اصلیترین محورهای توسعه بحث آموزش است، ما زمانی میتوانیم توسعه را به شکل کامل داشته باشیم که نیروی انسانی لازم و ماندگار را در استان را بتوان تربیت کنیم، بر همین اساس نقش آموزشوپرورش و دانشگاه نقش برجستهای است .
قویدل ادامه داد: زمانی استان هرمزگان در قبولیهای کنکور و دانشگاه رتبههای آخر کشور را داشت اما اکنون به رتبهی 17 در کشور رسیده است که یک رشد منسجم و با برنامهای داشتیم.
وی در بحث تربیت نیروی ماهر علیالخصوص در کاردانش گفت: باید رشتههایی را بر اساس آمایش سرزمین و منطقه شناسایی کنیم و این رشتهها را راهاندازی کنیم، افتتاح رشتهی راهنمای گردشگری در جزیره هرمز یکی از برنامههایی است که به دنبال آن هستیم، امسال همزمان رشتهی هتل داری را در ناحیهی دو بندرعباس با همکاری جامعهی هتل داران راهاندازی کردیم و با توجه به زمینهای که استان در بحث اقتصاد دارد رشته بورس را برای اولین بار در شهر بندرعباس راهاندازی کردیم.
بسیاری از جذابیتهایی که 17 سال پیش دیدم اکنون دیگر وجود ندارد
رئیس دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی هرمزگان نیز در این مراسم گفت: حج علمی زمین شناسان جزیرهی هرمز است اما همیشه این نگرانی وجود دارد که گردشگری اگر بهصورت اصولی و هدفمند نباشد، اگر گردشگر آموزش ندیده باشد و راهنمای گردشگر حرفهای نباشد آیا ده سال بعد هم همین زیباییها را در جزیره خواهیم دید؟
سید محمد میرحسینی اظهار کرد: این آموزش است که کمک میکند تا موهبت الهی و پدیدهی اعجابانگیز را حذف کنیم و بهعنوان یک منبع پایدار اقتصادی رو حساب کنیم و این را به نسلهای بعد منتقل کنیم.
وی اضافه کرد: بسیاری از جذابیتهایی که 17 سال پیش دیدم اکنون دیگر به آن شکل بکر اولیه وجود ندارد که گردشگر غیرحرفهای و غیر متعهد و تور گردی غیرحرفهای باعث شد تا زیباییهای جزیره را از دست بدهیم.
میرحسینی خاطرنشان کرد: اگر اطلاعرسانی و معرفی ما خوب و شرایط و امکانات فراهم باشد سالیانه چندین هزار گردشگر خارجی خواهیم داشت که در یک سال اخیر اتفاقات خیلی خوبی رخداده است.
سرویس بهداشتی سیار راهکار مناسبی نیست
معاون بخشدار هرمز مشکلات این منطقه در خصوص گردشگری را عنوان کرد و گفت: وقتی صحبت از گردش و گردشگر میشود (چه در سطح داخلی و چه در سطح خارجی ) باید بستر و زمینه نیز فراهم باشد تا بتوانیم گردشگر را جذب کرده و تبلیغ کنیم، چند مشکل اساسی در بحث حوزه گردشگری بحث سرویسهای بهداشتی است، سرویس بهداشتی سیار راهکار مناسبی نیست باید احداث شود، روزبهروز تعداد مسافر بیشتر میشود، سه چهار مکان دیدنی در جزیره هرمز وجود دارد که سرویس بهداشتی مناسبی برای خدماترسانی به گردشگران در آن وجود ندارد.
ملک شاهی ادامه داد: مسافر میآید زباله دارد، این زباله را کجا بیندازد؟ صحبت از یک مسافر و دو مسافر نیست روزهایی بوده که 3هزار مسافر داشتیم مشکلات اساسی را نیز باید دید.
وی گفت: عدم وجود نرخ نامهی هزینهها مشکل دیگری است که متولی آن باید پاسخگو باشد، در بحث حملونقل نیز همکاری بیشتر شهرداری را میطلبد.
راهاندازی ایستگاههای گردشگری و اعطا وام به خانه ها بوم گردی
مشاور بنیاد برکت در این مراسم گفت: فاز اول اقدامات بنیاد برکت اختصاص داشت به کارهای مطالعاتی که در حوزههای مختلف قرار بود در جزیرهی هرمز به انجام برسد.
سروی ادامه داد: در سند توسعهی پیشرفت جزیره هرمز موضوعات مختلف بهصورت مفصل به آن پرداختهشده است که یکی از موضوعات، گردشگری است، ایستگاههای گردشگری و وامهایی که به بوم گردیها قرار است اختصاص داده شود را در دست اقدام داریم.
مشاور بنیاد برکت خاطرنشان کرد: چند سالی است که گردشگری در هرمز با اقبال روبهرو و از رونق بسیار خوبی هم برخوردار شده که این موضوع تأثیر بسیار مثبتی در اقتصاد مردم جزیره هرمز داشته است.
وی اضافه کرد: هرمز اکنون بهعنوان یک مقصد گردشگری معرفی میشود و تمام دغدغهی افراد بومی مسئولین و غیره باید این باشد که مدیرت گردشگری در جزیرهی هرمز به نحو مطلوب انجام شود.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم در زمینه گردشگری توسعه داشته و پایدار باشیم چارهای جز آموزش و فرهنگسازی نداریم، به همین منظور خواستار دورههایی تحت عنوان بلد محلی را داشتیم که جهاد دانشگاهی بهعنوان مجری انجام داد و در این دوره 158 نفر در ارتباط با راهنمای گردشگری و 58 نفر در ارتباط با بوم گردیها،چگونگی و نحوهی دادن اسکان و غذا به گردشگران آموزش دیدند
سروی افزود: توقع ما از مردم علیالخصوص افرادی که در دورههای بلد محلی شرکت داشتهاند این است که بهعنوان راهنما و بلد محلی دغدغهی شما از بدو ورود گردشگر به جزیره باید این باشد که جاذبههای طبیعی جزیره را بهعنوان سرمایههای این جزیره به گردشگر معرفی و القا کنید، اگر قرار است گردشگری بیاید یکتکه از نمک غار نمک، یک مقدار از ساحل نقرهای، یک مقدار از خاک سرخ جزیره را با خود ببرد دیگر جاذبه معنا و مفهومی پیدا نمیکند، شما بهعنوان حافظان و میراث جاذبههای طبیعی هرمز هستید.
وی خاطرنشان کرد: جزیرهی هرمز شهیدپرور است، در دوران دفاع مقدس به نسبت جمعیت، بیشترین تعداد شهدا را تقدیم انقلاب و نظام اسلامی کرد، در بدو ورود گردشگر باید این نکته به آنان یادآور شود که به فرهنگ مردم جزیرهی هرمز به آرمانها و ارزشها و اعتقادات آنان از طرف گردشگران احترام گذاشته شود.
سروی بیان کرد: گردشگر که وارد هرمز میشود بهواسطه تبلیغاتی که دیده و شنیده با یک تصوراتی وارد جزیره میشود و بهواسطهی برخوردهایی که با آنان میشود با یک خاطرهای از جزیره خارج میشود، تمام دغدغهی شما بهعنوان راهنما و بلد محلی باید این باشد که بهگونهای با گردشگر رفتار کرده، برخورد و تعامل کنید که با خاطرات مثبت جزیره را ترک کند.
در صنعت گردشگری و صنایعدستی و در همایشهای جهانی باید نام استان هرمزگان بدرخشد
همچنین مدیرعامل موسسه مردمنهاد حامیان گردشگری استان هرمزگان در این مراسم گفت: یکی از مقولههایی که به صنعت گردشگری کمک میکند سازمانهای مردمنهاد هستند که در حقیقت همان فعالین اقتصادی هستند که در صنعت گردشگری کار میکنند.
احمدیان گفت: موسسه بنده اولین تور گردشگری را در سال 87 با 14 نفر مسافر آلمانی به جزیرهی هرمز برگزار کرد که این باعث شناخت دنیا با جزیرهی هرمز شد.
وی ادامه داد: استان هرمزگان در سطح جهانی دارای جایگاه است با رعایت حقوق گردشگر و بهعنوان فعالین گردشگری باید بحث اقتصاد محلی رونق بگیرد، ما هنوز با استانداردهای جهانی خیلی فاصلهداریم که البته با تلاشهای موسسات مردمنهاد توانستیم به کرسیهای جهانی راه پیدا کنیم، در صنعت گردشگری و صنایعدستی و در همایشهای جهانی باید نام استان هرمزگان بدرخشد.
نظر شما :