کلیه دستگاههای اجرایی باید از ظرفیت طرح ملی توسعه مشاغل خانگی استفاده کنند
به گزارش روابط عمومی جهاد دانشگاهی هرمزگان؛ ایرج حیدری، صبح امروز (۱۶ مهرماه) در نخستین جلسه "شورای راهبری طرح ملی توسعه مشاغل خانگی" در هرمزگان، اظهار کرد: اولین کاری که ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی بهعنوان کارفرما و جهاد دانشگاهی هرمزگان بهعنوان مجری طرح ملی توسعه مشاغل خانگی باید انجام دهند، توجیه کامل کلیه دستگاههای اجرایی اثرگذار در راستای به نتیجه رساندن این طرح است.
این مقام مسئول افزود: به این مسئله توجه شود که دستورالعملها به دست افرادی در مجموعههای دستگاههای اجرایی برسد که در این زمینه متخصص باشند، همچنین در صورت نیاز کارفرما و مجری طرح باید افرادی را برای پاسخگویی به سؤالات دستگاههای اجرایی معرفی کنند.
وی عنوان کرد: ادارهکل تعاون و جهاد دانشگاهی باید از ظرفیت صداوسیما برای معرفی این طرح به جامعه هدف خود استفاده کنند و در این راستا باید اطلاعات را با زبان ساده و عامیانه مطرح کنند تا تأثیرگذاری بهتری داشته باشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان با اشاره به اینکه دستگاههای اجرایی سریعاً در راستای جذب افراد برای ثبتنام در طرح ملی توسعه مشاغل خانگی، عملیات را آغاز کنند و آمار روزانهای به استانداری هرمزگان ارائه دهند، افزود: ما باید از ظرفیت مثبت این طرح استفاده کنیم و نباید به سمت آمارسازی برویم و مشاغل دیگر را تحت تأثیر قرار دهیم.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان نیز در این جلسه بیان کرد: طرح ملی توسعه مشاغل خانگی درنتیجه آسیبشناسی اجتماعی و مطالعات گسترده بر اساس مزیتهای اقتصادی منطقهای در سه فاز "شناسایی فرصتها و زمینهها"، "توانمندسازی و شبکهسازی" و "اتصال به بازار" در و در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، جهش تولید، کمک به توانمندسازی اقتصادی خانوادهها و حمایت از کسبوکارهای خرد، کوچک و خانگی در ۳۱ استان کشور در حال اجراست. این طرح ابتدا در ستاد مشاغل خانگی وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی به تصویب رسید و توسط جهاد دانشگاهی اجرا میشود.
هادی ابراهیمی با اشاره به اینکه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی ابتدا بهصورت پایلوت در ۹ استان کشور اجرا شد، افزود: فرهنگسازی و ترویج مشاغل خانگی، استفاده از ظرفیت مشاغل خانگی برای ایجاد اشتغال پایدار و مولد، خوداشتغالی متقاضیان ورود به بازار کار، بهبود معیشت و افزایش رفاه خانوار، اتصال صاحبان کسبوکار خانگی به بازارهای هدف و بنگاههای پیشران، افزایش سهم مشاغل خانگی در اقتصاد مناطق، بهرهگیری از فناوریهای نو و جلب مشارکت واحدهای فناور و نوپا در ارتقای کمی و کیفی محصولات خانگی، ایجاد و توسعه برند ملی در محصولات و خدمات خانگی و ... ازجمله مهمترین اهداف اجرای این طرح است.
وی ادامه داد: استانداردسازی، برندسازی و اتصال به بازار محصولات خانگی متقاضیان مشاغل خانگی، تشویق متقاضیان مشاغل خانگی به راهاندازی و توسعه کسبوکارهای خانگی کارآفرینانه، توانمندسازی متقاضیان مشاغل خانگی و آموزش مهارتهای کارآفرینی و کسبوکار برای متقاضیان راهاندازی مشاغل خانگی جهت کاهش ریسک اولیه سرمایهگذاری در این حوزه، افزایش فرصتهای شغلی از طریق مهارتآموزی و توانمندسازی نیروی انسانی، معرفی مشاغل خانگی و فرصتهای نو و کارآفرینانه، ارتقاء مدیریت کسبوکارهای خانگی از طریق پیوند با بنگاههای بالادستی و تشکیل شبکه و خوشه سازی، شناسایی برندهای ملی و استانی، بنگاههای بالادستی و پشتیبانها در حوزه مشاغل خانگی و تربیت نیروی انسانی متخصص در حوزه کسبوکارهای خانگی از دیگر اهداف این طرح است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان عنوان کرد: از کلیه دستگاههای اجرایی و حاکمیتی و فعالان اقتصادی درخواست میکنیم در راستای اطلاعرسانی این طرح به جامعه هدف مار را یاری کنند.
سرپرست معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی هرمزگان نیز در این جلسه اظهار کرد: فراخوان طرح ملی توسعه مشاغل خانگی از ۶ شهریورماه امسال آغاز شده و شتاب ثبتنام از اواخر شهریورماه صورت گرفته است که مطابق دستورالعملها استان هرمزگان ظرفیت جذب دو هزار و ۳۰۰ نفر را در این طرح دارد.
محمد دلپسند افزود: از زمان شروع ثبتنام تاکنون هزار و ۱۶۰ نفر ثبتنام کردهاند که هرمزگان در این زمینه رتبه اول را در سطح کشور به خود اختصاص داده است، اگرچه این رقم کافی نیست و با توجه به غربالگریهایی که بعداً صورت میگیرد، باید سه برابر این ظرفیت (حدود ۶ هزار نفر) در این طرح ثبتنام کنند.
وی تصریح کرد: لایهای از جامعه تحت پوشش این طرح قرار میگیرند که با جوامع هدف طرحهای مشابه سایر دستگاههای مسئول در این زمینه متفاوت است، ازاینرو برای مثال افراد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد تنها تحت شرایطی میتوانند هدف این طرح باشند.
سرپرست معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی هرمزگان با بیان اینکه طرح ملی توسعه مشاغل خانگی الگویی از یک مدل بینالمللی است، عنوان کرد: این طرح در کشورهای جنوب شرقی آسیا و خاور دور اجرایی شده و این کشورها توانستهاند بخش زیادی از مشکلات اشتغال خود را بدینوسیله برطرف کنند.
دلپسند بیان کرد: ما همه ظرفیت نهادهای اجتماعی استان را به کار گرفتهایم و افراد بیشتری را میتوانیم تحت پوشش قرار دهیم اما یکی از مهمترین موانع موجود، دسترسی عملیاتی به شبکههای تشکیلاتی دستگاههای اجرایی اثرگذار و بهویژه نهادهای حاکمیتی در سطح استان است.
وی با اشاره به اینکه مهلت ثبتنام این طرح تا ششم آبان ماه تعیین شده است، افزود: در این طرح افراد به یک زنجیره اشتغال متصل میشوند بهنحویکه برخی که دارای مشاغل کوچک هستند، کسبوکار خود را توسعه میدهند و برای برخی نیز فضای کسبوکار ایجاد میشود.
سرپرست معاونت آموزشی جهاد دانشگاهی هرمزگان تصریح کرد: دستگاههای اجرایی استان درزمینهٔ جذب پشتیبانان، پیشرانان و لیدرهای بازار کمکرسانی خوبی به ما داشتهاند و اگر همزمان بتوانند افراد جویای کار مراجعهکننده به این دستگاهها را شناسایی و به سامانه ثبتنام طرح توسعه ملی مشاغل خانگی هدایت کنند، بخش مهمی از انتظارات فراخوان برآورده میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) هرمزگان نیز در این جلسه گفت: مدل راهبری کمیته امداد درزمینهٔ توسعه مشاغل خانگی احیای پشتیبانان است، ما افرادی که در مشاغل خانگی توانمند هستند را شناسایی کرده و سایر افراد را به آنها وصل میکنیم. تنها راه توسعه مشاغل خانگی جذب لیدرها و پشتیبانها است.
علی الهیاری تصریح کرد: استان هرمزگان در بخش تولید البسه و صنایعدستی مزیتهای اقتصادی دارد بهگونهای که حدود ۸۰ هزار نفر در استان درزمینهٔ صنایعدستی فعالیت دارند و مطمئناً این افراد با بازار سازی فعالتر میشوند. در کمیته امداد به این افراد تسهیلاتی اختصاص داده میشود.
در ادامه مدیرکل صنعت معدن و تجارت هرمزگان، مدیرکل بنیاد شهید استان و نمایندگانی از اتاق تعاون، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی، شهرداری بندرعباس و سایر دستگاههای اجرایی مرتبط، ضمن ابراز حمایت کامل دستگاههای متبوع خود از این طرح به بیان نوع کمکها و فعالیتهایی که میتوانند در راستای پیشبرد اهداف طرح ملی توسعه مشاغل خانگی انجام دهند، پرداختند.
نظر شما :